Actueel


OSCARE lanceert SCAR ACADEMY

Multidisciplinaire opleiding over de nazorg van brandwonden en littekens

 

OSCARE, het belangrijkste nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens in België, verruimt zijn werking met een opleidings- en bijscholingsinitiatief: SCAR ACADEMY.

 

Op de SCAR ACADEMY kunnen medici, paramedici, psychologen en al wie professioneel met de nazorg van patiënten met brandwonden en littekens te maken heeft zich vervolmaken. Eind september start een eerste opleiding, nl. de basismodule ‘Littekentherapie: een holistische benadering’.

 

Deze basismodule is multidisciplinair. Ze benadert de nazorg vanuit diverse invalshoeken om tot een globale, holistische littekentherapie te komen. Niet enkel zuiver medische en chirurgische onderwerpen komen aan bod. Er wordt heel wat aandacht geschonken aan speciale verzorgingstechnieken, diverse therapie-behandelingen en massages. Ook traumaverwerking en psychologie bij littekens staan op het programma. Tal van gerenommeerde lesgevers uit België en Nederland zegden hun medewerking toe. Het volledig volgen van de basismodule leidt tot het getuigschrift ‘Littekentherapie’.

 

Deze opleiding richt zich tot huisartsen, chirurgen, dermatologen, kinesitherapeuten, psychologen, zorgcoördinatoren en orthopedische techniekers. De lessencyclus loopt over vijf zaterdagvoormiddagen. Ze start op 25 september en vindt plaats in het auditorium van Oscare aan de Bredabaan te Merksem. Het inschrijvingsgeld voor de basismodule bedraagt € 375.

 

Info :    www.scaracademy.be

            scaracademy@oscare.be

 

 

Over Oscare

Oscare is een nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens. Oscare biedt aan patiënten met brandwonden en littekens een totaalpakket van nazorg aan. Het brengt tevens lotgenoten samen. Deze diensten worden verstrekt door een multidisciplinair team van artsen, kinesitherapeuten, psychologen en andere paramedici. Naast de medische en paramedische nazorg geeft Oscare ook uiteenzettingen over brandpreventie aan scholen, verenigingen en serviceclubs. Oscare verricht eveneens wetenschappelijk onderzoek, voornamelijk op vlak van innoverende littekenbehandelingen.

 

OSCARE

Organisation for burns, scar after-care & research

Nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens

Bredabaan 414a

2170 Merksem

 

Telefoon: 00 32 3 640 10 80

info@oscare.be

www.oscare.be

 

fiscaal attest voor giften vanaf 30 EUR

 

 

Contactpersonen:

Peter MOORTGAT, coördinator fysiotherapie Oscare    0477/29 12 54      scaracademy@oscare.be

Koen MAERTENS, directeur Oscare      0474/86 09 99   directie@oscare.be

<< back