Actueel


VRT - In Galmaarden zijn de lichamen van twee kinderen gevonden in een uitgebrand huis

. Eerder was ook het lichaam van hun vader, een man van 49, al geborgen.
De brand brak rond kwart over 7 vanochtend uit. De brandweer kreeg de oproep rond 8 uur. Door het winterse weer geraakte de brandweer van Geraardsbergen moeilijk ter plaatse. Toen ze ter plaatse kwamen, stond het huis al in lichterlaaie. De woning is volledig uitgebrand.
De twee kinderen die in het huis waren op het moment van de brand, bleven een hele tijd vermist. Pas in de loop van de namiddag werden ze teruggevonden.

De Standaard - DEURNE - Een 15-jarige jongen heeft zondagavond derdegraads brandwonden opgelopen nadat twee onbekenden vuurwerkbommetjes in zijn richting gooiden.


Het slachtoffer wandelde rond 19.30 uur met twee vrienden in de Ruggeveldlaan in Deurne. Twee jongens gooiden twee vuurwerkbommetjes naar het trio. Een van die bommetjes ontplofte op de grond. Het tweede kwam in de kraag van de jongen terecht, waar het ontplofte.
Daardoor liep de jongen een ernstige brandwonde op aan de rechterkaak. Hij werd aanvankelijk overgebracht naar het ziekenhuis Middelares in Deurne, vervolgens naar het brandwondencentrum van ZNA Stuivenberg.

<< back